Wie is Veerle ?

Schrijven… het kriebelt in mijn bloed.

IMG_4766

Als talenten kriebelen, dan is schrijven mijn talent, beetgaar en een tikkeltje apart. Eerlijk gezegd, schrijven is misschien wel mijn enige echte talent. Voor zover ik mezelf ken, word ik niet gehinderd door enige muzikaliteit of prestatiezucht op de loopband, of aan de klimmuur. En verder moet ik het doen met twee linkerhanden, zonder groene vingers en al helemaal geen huishoudelijke genen.

Schrijven dus… het is hard labeur en genieten tegelijk. Ik schrijf en blijf kneden tot alles klopt, elk woord, elke komma… en natuurlijk hebben ook puntkomma’s een grammaticale functie: ik gebruik ze niet alleen in knipoogjes ;-)

IMG_3842

Naast tekstschrijver, ben ik vrouw, socioloog, mama, kosmopoliet,… Op mijn blog heb ik het over mode met een maatschappelijk of cultureel kantje.

In mijn portfolio gaat de scope breder: vrouwenzaken, mannenzaken, wereld-zaken. Zelf ben ik een veellezer. Wanneer ik op mijn iPad tijdschriften doorblader, vind ik zowaar elk feit wetenswaardig… van de economische wonderen in Baskenland tot het imperium van Giorgio Armani, of de imperia van Mario Vargas Llosa, 50 Cent en Kim Il-sung. 

Het voelt aan als ‘geven en nemen’: wat me begeestert bij het lezen, daarover wil ik ook graag schrijven, diepgravend en buiten de gekende lijntjes.

© Veerle Beirnaert